Gegarandeerde kwaliteit
Wij onderhouden langdurige, nauwe relaties met onze boeren, van wie sommige al de 3e generatie zijn.
Onze huidige zuurkoolvarianten komen oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en de populariteit er van als een cultureel en medicinaal kruid gaat terug tot in de oudheid.
Met de hand geoogst en vers verwerkt
Onze witte kool komt van lokale landbouwbedrijven
Wij onderhouden langdurige, nauwe relaties met onze boeren, van wie sommige al de 3e generatie zijn.
Kühne begon al in 1905 met de introductie van de zuurkoolproductie. Tegenwoordig leveren we verschillende variaties en smaakvarianten voor elke smaak.
It’s the term used by some Americans and Britons to refer to us Germans. In fact, however, the US and France have a higher per capita consumption of sauerkraut than the Germans.
Zuurkool is rijk aan mineralen en vezels en bevat vitamine B12, dat alleen aanwezig is in dierlijke producten. Zodoende is het met name waardevol voor vegetariërs.
Wilhelm Busch maakte de zuurkool onsterfelijk in zijn boek “Max en Maurits’ dat hij in 1865 schreef:
Juffrouw Bolte, stap, stap, stap,
gaat juist naar de keldertrap,
om wat zuurkool bij den bout,
waar ze wonderveel van houdt.
Ondertusschen zijn de snaken
op het dak zich aan 't vermaken.